Burkānu kūkas mafini

Mafinu recepte

Vienkārša un ātri pagatavojama recepte! 

Nepieciešams  

12 mafiniem -

  • 200g milti
  • 1/2 tējk. soda
  • 1/2 tējk. cepamais pulvers
  • 50g baltā cukurs
  • 50g brūnā cukurs
  • šķipsna sāls
  • 1 tējk. kanēlis
  • 2 olas
  • 170g rīvētu burkānu
  • 170ml eļļa

krēmam -

  • 60g sviesta (istabas temperatūras)
  • 100g krēmsiers
  • 1 tējk. vaniļa
  • 2 glāzes (500ml) pūdercukurs

Pagatavošana -

  1. Sajauc miltus ar sodu, cepamo pulveri un baltao cukuru, brūno cukuru, pievieno šķipsnu sāls un 1 tējk. kanēli.
  2. Sakul 2 olas un pievieno miltu maisījumam.
  3. Samaisi rīvētu burkānu ar eļļas un iemaisi mīklā.
  4. Mafinu pannā ieliec papīra formiņas un lej mīklu. No mīklas sanāk 12 mafini!
  5. Cep 180 grādos 20 minūtes.
  6. Kad mafini gatavi ļauj tiem atdzist un taisi krēmu.
Krēmam
  1. Saputo sviestu (istabas temperatūras) ar krēmsieru un 1 tējk. vaniļas. Iemaisi pūdercukuru un gatavs!
  2. Krēmu pildi konditorijas maisiņā un dekorē mafinus!