Burkānu kūkas mafini
Vienkārša un ātri pagatavojama recepte!
Nepieciešams
12 mafiniem -
- 200g milti
- 1/2 tējk. soda
- 1/2 tējk. cepamais pulvers
- 50g baltā cukurs
- 50g brūnā cukurs
- šķipsna sāls
- 1 tējk. kanēlis
- 2 olas
- 170g rīvētu burkānu
- 170ml eļļa
krēmam -
- 60g sviesta (istabas temperatūras)
- 100g krēmsiers
- 1 tējk. vaniļa
- 2 glāzes (500ml) pūdercukurs
Pagatavošana -
- Sajauc miltus ar sodu, cepamo pulveri un baltao cukuru, brūno cukuru, pievieno šķipsnu sāls un 1 tējk. kanēli.
- Sakul 2 olas un pievieno miltu maisījumam.
- Samaisi rīvētu burkānu ar eļļas un iemaisi mīklā.
- Mafinu pannā ieliec papīra formiņas un lej mīklu. No mīklas sanāk 12 mafini!
- Cep 180 grādos 20 minūtes.
- Kad mafini gatavi ļauj tiem atdzist un taisi krēmu.
- Saputo sviestu (istabas temperatūras) ar krēmsieru un 1 tējk. vaniļas. Iemaisi pūdercukuru un gatavs!
- Krēmu pildi konditorijas maisiņā un dekorē mafinus!